Powered by Febelgra

An inspiration blog dedicated to the development and production of printed matter

Sluiten Sluiten

Contact

 
 
 
Tel.:  

Bezoek website:
 

Sluiten Sluiten
Loading
Bericht verstuurd
Dankjewel !
Weekly Journal 2014

Weekly Journal 2014


Design: Els & Nel Els & Nel
Druk: Jubels Jubels
Als liefhebbers van drukwerk en hebben wij nooit volledig de overstap gemaakt naar een digitale agenda. De agenda is ook ons notitieboek en planner in één en daarmee een verlenging van onze levensstijl. Naast onze eigen obsessies voor print en papier, zien we dat werkpatronen drastisch zijn veranderd in de afgelopen jaren, we leven een zogenaamd "mobile office life". Smartphones en applicaties spelen een steeds grotere rol, maar de behoefte aan de klassieke pen en papier is bij velen nooit verdwenen. Echter zijn veel agenda's nooit aangepast aan deze veranderende werkpatronen. Dit is het uitgangspunt van de Weekly Journal.

Vrijwel alle "extra informatie" pagina's, die men aan het begin van een agenda kan vinden, hebben wij achterwege gelaten. Deze informatie zoek je snel met je smartphone op. Verder vonden wij het zonde van papier en ruimte. Voorin vind je nog wel het jaar overzicht van 2014 & 2015 en een pagina voor zowel zakelijke als persoons gegevens.

Het weekoverzicht is opgebouwd uit, met op de linkerkant alle dagen en aan de rechterkant een notitiepagina. Wetend dat de maandag even belangrijk is als de zaterdag, hebben alle dagen even veel ruimte gekregen. De notiepagina heeft voor optimale benutting een ruit gekregen, die naar mate de dagen langer worden lichter word en visa versa.

Met het “Monthly Booklet”, een extern maandkatern, kan men long-term-planning het gehele jaar door met zich meenemen en zullen death lines niet meer uit het niets verschijnen.
Project details
Aantal geproduceerd 500
Afmetingen (breedte x hoogte) 170 mm mm x 240 mm mm
Papier binnenwerk: 100 grs. Munken Lynx
Afwerking bindwijze genaaid, met rug omplakt met zwart linnen + opgeplakte platten van zwartbord. Instaakvlak op het achterste schulblad, Montly Booklet is gebonden middels een cahiersteek
Print- of productiemethode Digitaal drukwerk Offset
Type project Kalenderwedstrijd 2014
Design Els & Nel
Druk Jubels
Commentaren
comments powered by Disqus
Nog meer projecten