Powered by Febelgra

An inspiration blog dedicated to the development and production of printed matter

De Kalenderwedstrijd 2017 in het teken van vernieuwing!

De Kalenderwedstrijd, het jaarlijkse hoogtepunt voor alle Belgische en Nederlandse drukkers, ontwerpers en uitgevers die zich specialiseren in kalenders en agenda’s, is weer van start gegaan. Tot vrijdag 20 januari 2017 kan u uw inzending(en) toesturen.

De KW staat dit jaar in het teken van vernieuwing. Het bestuur besliste een kleiner aantal prijzen uit te reiken, waardoor niet alleen de winnaars, maar ook andere inzendingen meer aandacht krijgen. Voortaan is er een 'overall'-winnaar, en wordt er voor die prijs geen onderscheid meer gemaakt tussen kalenders en agenda's.

En zijn minder juryleden. Hierdoor krijgt de stem van elk jurylid meer invloed en wordt de beoordeling duidelijker. Tot slot is er meer ruimte voor 'het verhaal' achter de kalender of agenda. De ervaring leerde dat er over kalenders en agenda's veel meer te vertellen is dan tijdens de uitreiking naar buiten komt. Met de nieuwe koers van de Kalenderwedstrijd komen die verhalen beter tot hun recht.

Febelgraprijs en Prijs voor Typografie

Er wordt gesnoeid in het aantal deelprijzen, maar de Febelgraprijs voor de beste inzending van de leden, die stilaan een traditie is geworden, blijft behouden. De Prijs voor Typografie werd dit jaar voor het eerst uitgereikt door het Plantin Instituut voor Typografie en kreeg zoveel bijval dat ook deze verder gezet wordt. Naast de KVGO-prijs voor leden van onze Nederlandse zusterfederatie, zijn deze twee Vlaamse prijzen de enige overblijvende deelprijzen.

Doe mee met de Kalenderwedstrijd!

Vul het inschrijfformulier op de website van de KW in en stuur 2 exemplaren uiterlijk op vrijdag 20 januari 2017 naar: Febelgra, Rudi Miseur, Hof-ter-Vleestdreef, 5/1 - 1070 Brussel

T. 02 680 06 65 - rudi@febelgra.be

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking heeft plaats op woensdag 22 maart 2017 in The Awarehouse Interface te Scherpenzeel (tussen Utrecht en Arnhem). www.interface.com

Meer info?

www.kalenderwedstrijd.be